Vad är Comic Con?

Skulle du uppskatta en mässa som innehåller allt från populärkultur, TV och film, comics, cosplay och gadgets till kläder och leksaker, där allt finns under ett och samma tak? Om svaret är ja, så skulle vi från streampunkfestival.se rekommendera att du köper biljetter till Nordens största och mest spännande mässa inom de ovanstående kategorierna. Mässan håller hus i Kistamässan. Det är i ett samarbete med GameStop som mässan är och de erbjuder ett stort men även dedikerat spelområde på plats där alla de största spelföretagen har sina spel och även det allra senare från spelvärlden. Finns det något bättre? Svar nej.

Några av världens största spelbolag

På mässan finns det som sagt ett spelområde, där det nu står klart att några av världens största och ledande spelföretag kommer att ställa ut sina senaste tillverkade spel inom spelvärlden. Om du köper biljett till mässan som håller hus i Kistamässan den 15-17 september så kommer du inte missa vad Nintendo, Playstation, Xbox, Bandai Namco och Warner Bros och Interactive Entertainment har att bjuda på och visa upp.

Boende

I närheten av Kistamässan finns det ett Scandic Hotell som är relativt nybyggt och erbjuder nu under mässans datum att du som har en biljett till mässan kan få bo på hotellet till en förmånligt pris. Du kan även boka ett paketpris när mässan har ett samarbete med Scandic Hotel, så att du får hotellrum och biljett till mässan i ett reducerat pris. Toppen va?

Representera Sverige i en cosplay-tävling

Är du sugen på att representera Sverige i världens absolut största cosplay-tävling? Isåfall tycker vi att du definitivt ska köpa dig en biljett till mässan. För det är nämligen där som tävlingen kommer att hålla hus, vilket du inte vill missa. Det är fjärde året i rad som Comic Con i Stockholm är stolta över att på presentera denna tävling, som är det svenska kvalet till Wold Cosplat Summit. För dig som inte är så insatt skulle man kunna förkorta det till VM i Cosplay. Den tävlingen har funnits sedan 2003, vilket gör att den efter i år har funnits i 14 år. Det är inte så gammalt, men med tanke på att detta är ganska nytt, då är det fantastiskt att det trots allt har funnits så länge. Givetvis hoppas många att denna genre och typ av mässa kommer att växa mycket inom framtiden. Förra året, det vill säga år 2016, deltog det hela 30 länder, vilket är ganska mycket med tanke på alla länder som finns i världen. Däremot står det klart nu att det kommer att delta många fler länder i år 2017, vilket är ett tydligt bevis på att Cosplay växer runt om i Sverige. Om du är intresserad av att ställa upp i tävlingen gäller det att du tävlar i par med någon, för att formatet på tävlingen kommer vara en performance-tävling i par. Man har samma format som på finalen för att det inte ska bli något krångel om man kommer vidare från kvalet.