Vad är NärCon Sommar 2017?

Är du intresserad av tv-spel och att få en plats i sommar där du kan var dig själv utan att folk tittar snett? I så fall rekommenderar vi att du besöker nordens största spel- och cosplayfestival vid namn NärCon. Den hålls den 27-30 juli i år, det vill säga år 2017. Den håller hus i Linköpings Universitet, som för övrigt är stängt då med tanke på att det är mitt i sommaren och eleverna på universitetet har sommarlov.

 

En plats för dig

NärCon är en festival där ingen är ensam, utan alla är vänner, trots att de kanske är första gången de träffas. Det kommer att vara på en plats där du kan vara dig själv helt och hållet, det vinns inga förutfattade meningar om hur man ska vara eller om hur man ska bete sig. Givetvis får man inte bete dig våldsamt, men det är inget eller om arrangörerna är oroliga för att det ska ske. NärCon är en plats där du dessutom kan skapa dig själv. Du blir accepterad precis som du är, vilket kan vara ganska skönt med tanke på att samhället kan vara ganska skruvat när det kommer till vissa saker. På festivalen kommer det finnas personer i alla åldrar och kön, där alla möts och lär känna varandra. Det kommer vara en plats där du skapar minnen med dig själv men framförallt med andra och kommer följa med dig i hela ditt liv. festivalen öppnar 09:37 på torsdagen den 27 juli, och ständer tre dagar senare, rättare sagt på söndagen den 30 juli klockan 12 på förmiddagen. Med tanke på att festivalen ligger i Linköping kan det vara svårt att ta sig dit om man inte bor i närheten. Därför erbjuder arrangörerna för festivalen bussar som går ifrån Stockholm, Göteborg, Borås och Jönköping och tar dig direkt till festivalen utan något krångel på vägen. Skulle det vara så att du har bil så finns det en stor bilparkering vid universitetet du kan stå på under hela festivalen.

Boende på festivalen

Som med många andra festivaler på sommaren så har även NärCon ett område där man kan tälta. Det hör ju till festivaler eller hur? Det finns även sovsalar, rabatterade hotellrum och husvagnscamping, samt vanlig camping som sagt. Alla dessa ställen ligger på gångavstånd från festivalen.

Tävlingar, föreläsningar och Championship

På och under festivalen kommer det att finnas massor med olika tävlingar som passar alla åldrar. Det kommer att vara 6 olika format kring hantverk och performance. Du som är på plats i Linköping under dessa fyra dagar kommer antingen att kunna tävla själv eller med vänner, och givetvis finns det en nivå som passar dig oavsett svårigheter. Som du läste i rubriken så finns det även paneler och föreläsningar. Det kommer alltså finnas välkända cosplayare på plats som du kan träffa och ställa frågor. Du kan även diskutera viktiga ämnen med communityn och läsa dig massor med nya saker tillsammans med dina vänner. Till sist men inte finns kommer det äga rum ett Nordic Cosplay Championship du inte vill missa.