Vad är tjusningen med cosplay och rollspel?

Det måste ju finnas en anledning till att cosplay och rollspel generellt är en typ av aktivitet som bara blir större och större. Du som säkert många andra ställer er säkert frågan då, vad tjusningen är med det? Jo, det finns givetvis många olika faktorer som bidrar till att många uppskattar och ser tjusningen i cosplay och rollspel. Sedan är det dessutom olika från person till person, men rent generellt runt om i världens så får man en otrolig glädje av aktiviteten. Mer om det längre ner. Dessutom så är det många som känner att de går in i en annan värld när de gör cosplay och rollspel, med tanke på att de spelar en annan roll, där de då får släppa alla tankar kring vad som händer i ens vardag och vad som dagligen stressar en. Dessutom innebär cosplay att man kan välja sin favoritkaraktär, vilket är ett plus i kanten för många. Tänk dig själv att få en roll som den personen du ser upp till, då är det förståeligt att man blir glad.

Cosplay och rollspel inspirerar många personer

De personerna som gör cosplay och rollspel till vardags, men även de som testar på det då och då, blir enormt inspirerande. De får bland annat en känsla för vad rollspel innebär, och hur det är att spela en annan person. En inspiration betyder mycket för många och kan i grund och botten leda till att folk hittar nya intressen, får generellt mer livsglädje som i sin tur leder till att man blir en glad person. Det ger även idéer till personer, där de sedan vidareutvecklar sitt sätt att se på saker. Summa kardemumma så är cosplay och rollspel en stor inspirationskälla och gör att många personers vardags blir upplyst av ny glädje i en gemenskap bland alla som deltar.

Det sprider glädje

Ja, som du säkert förstått tidigare i texten och kanske till och med läst dig till så är cosplay och rollspel något som sprider enorm glädje. Man kommer ifrån jobbet, träffar vänner eller nya ansikten som man binder nya band med släpper allt annat just för stunden. Det är något som betyder glädje för många. Därav tycker vi från streampunkfestival.se att du ska testa cosplay och rollspel, för oavsett om du kanske tycker det verkar tråkigt nu eller inte riktigt i din smak, så kan vi näst intill garantera dig att det kommer ge en upplevelse du kommer bära med dig resten av livet. Förhoppningsvis kommer det vara en glädjefylld känsla, och att du sedan fortsätter med de två olika aktiviteterna. Kanske att du till och med tar med dig en kompis, som i sin tur tar med sig en kompis. På så sätt kan även aktiviteterna spridas. Det tycker vi är otroligt viktigt. Dessutom när du rör på dig och skrattar med andra bildar endorfiner som gör att du blir gladare. Du får gratis rörelse, kanske inte ett träningspass men det kan betyda mycket för dem som sitter inne på kontoret hela dagen.